Bericht vanuit de gemeente:

Er is veel belangstelling van huurders om een afspraak te maken met onze energiebespaarcoaches. De ondersteuning van de coaches wordt zeer gewaardeerd. Om huurders die een beroep doen op de energiecoach zo snel mogelijk te helpen, is de gemeente op zoek naar nieuwe coaches. Je kunt energiecoach worden als je enthousiast wordt van energiebesparing en minimaal één dagdeel per week beschikbaar bent. Een technische achtergrond is handig, maar nog veel belangrijker is dat je over goede sociale vaardigheden beschikt en in staat bent om je in te leven in de doelgroep. De doelgroep heeft namelijk vaak juist weinig technische kennis in huis.

Training
Als je geïnteresseerd bent, volg je in december en januari enkele trainingsbijeenkomsten tot energiecoach. Daarin leer je meer over energiebesparing in huis, ontvang je praktische tips over hoe je op een eenvoudige manier energie kunt besparen én leer je hoe je deze tips overbrengt. Aan het eind van de training ben je in staat om bewoners te helpen zuiniger om te gaan met energie. Ze besparen op deze manier energiekosten  en gaan met meer comfort wonen. Je gaat dan ook direct aan de slag.

Interesse en aanmelden
Heb je interesse in, of vragen over, deze vrijwillige job? Stuur dan een e-mail met het onderwerp ‘Energiebespaarcoach’ naar de gemeente: linda.vanerp@landvancuijk.nl of bel naar uw huidige gemeente en vraag naar de coördinator energiebespaarcoaches. Doe dit vandaag nog! We maken dan kennis en besluiten samen of u mee gaat doen in de komende training.

Zie ook de website met het aanbod van energiebespaaracties voor huurders op https://brabantwoontslim.nl/energiebespaaractie-huurders-land-van-cuijk

Komt u onze groep energiebespaarcoaches versterken?

Gezocht: nieuwe energiebespaarcoaches in Land van Cuijk